Orientalsk Kylling i Karry
Den gule risret ret er blevet spicet lidt op med denne opskrift. Inspirationen har jeg hentet fra min lillesøster, som er en ørn i et køkken.
What to use:
- 3 røde chili
- 3-4 fed hvidløg
- Et lille stykke ingefær (kan udelades)
- 2-3 spsk. karry
- Olie eller smør
- 1 Grøntsagsbouillon
- 2 dl vand
- (2-3 spsk mel)
- 300 g kyllingefilet (bryst eller inderfilet)
- Creme fraiche (9 eller 18%)
- Ris
- Grønt tilbehør
What to do:
- Start med at snitte chili (også kernerne), hvidløg og ingefær fint
- Kog lidt vand og opløs grøntsagsbouillonen i vandet
- Skær kylling i små tern
- Varm olie/smør op på en pande ved høj varme
- Brænd karry af i det varme fedtstof
- Tilsæt chili, hvidløg og ingefær og rør rundt med det varme karry
- Tilsæt en lille smule af bouillonvandet
- Tilsæt kylling og rør rundt i gryden, så det ikke sætter sig fast i bundet
- Hvis nødvendigt, tilsættes til ekstra bouillonvand
- Når kyllingen er færdigstegt, tilsættes 2 dl vand (evt. rørt op med 1-2 spsk mel, hvis en tykkere konsistens af saucen ønskes)
- Tilsæt ca. 1 dl creme fraiche og lad saucen koge op.
- Smag saucen til med salt/peber/ og evt. mere creme fraiche/bouillonvand
- Server med ris, creme fraiche på toppen og noget grønt 🙂
Uhm, det her er en fantastisk opskrift – elsker den ret ! Tusind tak for opskriften og for inspiration <3