Nemme og Lækre Tranebærboller
Du får ikke dej på fingrene, du kan lave dejen på 2 min og dejen passer sig selv natten over. Denne opskrift på koldhævede tranebærboller er noget af det nemmeste og lækreste, jeg har bagt. Bollerne er især gode til morgenbordet, eftermiddagskaffen eller madpakken.
What to use:
- 25 g gær
- 5 dl lunken vand
- 1 tsk salt
- 1 håndfuld trænebær
- 1 håndfuld solsikkekerner
- 200 g fuldkornsmel
- Hvedemel
What to do:
- Opløs gæren i vandet
- Tilsæt salt, tranebær og kerner
- Tilsæt fuldkornsmel og rør rundt
- Tilsæt hvedemel indtil dejen er våd/klistret men sammenhængende. Dejen skal være lidt tyggegumme-agtig
- Stil dejen i køleskabet natten over
- Næste morgen: klat dejen ud på en bageplade med to skeer (her skal dejen være blevet endnu mere tyggegumme-agtig)
- Bag bollerne i 20 min. i en forvarmet ovn på 200 grader.
- Lad bollerne køle af inden servering
- Bollerne er bedst dag 1 og 2 🙂
Du kan også erstatte solsikkekerner og tranebær med andre kerner og krydderier – måske endda chokoladestykker ♥
Ingen kommentarer endnu