Chili con Carne/Blomkål

Nemme og Lækre Tranebærboller

Du får ikke dej på fingrene, du kan lave dejen på 2 min og dejen passer sig selv natten over. Denne opskrift på koldhævede tranebærboller er noget af det nemmeste og lækreste, jeg har bagt. Bollerne er især gode til morgenbordet, eftermiddagskaffen eller madpakken.

Nybagte boller - lækkert

Nybagte boller – lækkert

What to use:

  • 25 g gær
  • 5 dl lunken vand
  • 1 tsk salt
  • 1 håndfuld trænebær
  • 1 håndfuld solsikkekerner
  • 200 g fuldkornsmel
  • Hvedemel

What to do:

  • Opløs gæren i vandet
  • Tilsæt salt, tranebær og kerner
  • Tilsæt fuldkornsmel og rør rundt
  • Tilsæt hvedemel indtil dejen er våd/klistret men sammenhængende. Dejen skal være lidt tyggegumme-agtig
  • Stil dejen i køleskabet natten over
  • Næste morgen: klat dejen ud på en bageplade med to skeer (her skal dejen være blevet endnu mere tyggegumme-agtig)
  • Bag bollerne i 20 min. i en forvarmet ovn på 200 grader.
  • Lad bollerne køle af inden servering
  • Bollerne er bedst dag 1 og 2 🙂

Du kan også erstatte solsikkekerner og tranebær med andre kerner og krydderier – måske endda chokoladestykker ♥

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chili con Carne/Blomkål