Beslutningen om operation og forløbet efter

Et nyt kapitel – Graviditet & Skoliose

Ja, nu kan man vist godt sige, at der er en god anledning til at få gang i bloggen igen. Jeg er nemlig så heldig at være gravid. Det betyder, at et helt nyt kapitel og helt nye udfordringer venter for min skoliose-opererede ryg. Et nyt kapitel, som jeg gerne vil dele med jer.  

Der er gået lidt mere end to år siden mit sidste indlæg, og i mellemtiden har jeg i stedet brugt en masse kræfter på Dansk Skoliose Forening og ladet bloggen stå som en skoliose-database, for dem der kunne bruge det. Hvor længe jeg er aktiv denne gang, må tiden vise. Men der kommer i hvert fald løbende indlæg omkring graviditet og ryggen, skoliose-træning og graviditet og naturligvis noget om fødsel til den tid.

skoliose + graviditet, scanning

Her er den lille bandit så til første scanning 😉

Jeg er lige gået ind i 2. trimester – min termin er 25/12-18. Det hele er derfor stadig forholdsvist nyt og jeg kan ikke se/mærke den store forskel på min krop endnu. Og dog, det passer jo ikke helt. Mange af de ”almindelige” graviditetssymptomer er der selvfølgelig, og min ryg har sådan set også gjort sig bemærket allerede. Hvis jeg har haft en lang dag kombineret med træning før eller efter arbejde, kan jeg godt mærke, at min lænd er helt færdig, når jeg kommer hjem. Så længe jeg hviler mig, går det fint. Men jeg kan godt opleve, at lænden nærmest ”låser” og ikke helt er med på mine høje ambitioner om eget aktivitetsniveau. Derudover kan jeg mærke noget i mit bækken, det har jeg sådan set kunnet i et par måneder efter en yoga-graviditets-video, jeg lavede hjemme i stuen. Om det er en overstrækning/overbelastning der bare taget sig riiiigtiiig god tid, eller om der reelt er en sammenhæng mellem den her ømhed i bækkenet og så graviditeten, det ved jeg ikke. Men jeg kan godt selv høre det, jeg må hellere lige få det tjekket hos en læge for en sikkerheds skyld.

Når det så er sagt, er alt godt. Og det føles kæmpestort at være gravid. Det er jo rigtigt nok, hvad alle ”de andre” siger, at man først rigtig forstår det, når man selv står i det. Og selv dér, er det stadig en rimelig vild og urealistisk følelse.

Ligesom ved mit forløb med operation, er jeg hamrende spændt på at følge min ryg. Kommer jeg til at opleve komplikationer undervejs? Kan jeg føde normalt? Hvad med tiden efter fødslen med mange uhensigtsmæssige løft og for lidt søvn? Kommer jeg til at døje med smerter før/under/efter?

Generelt er der ikke så mange historier at finde om graviditetsforløb for skoliose-piger, men det skal der nu laves om på. Vi havde i sidste udgave af vores medlemsblad i DSF også fokus på selv samme emne. Så der begynder bestemt at ske noget. Men hold jer endelig ikke tilbage, hvis I sidder med gode erfaringer, som bør deles. I kan skrive en kommentar herunder eller sende en mail til: sanne.kjeldsteen@gmail.com.

Og lad os så alle sammen nyde den her fuldstændig fantastiske sommer, vi har foran os.

/Solskin fra Sanne

4

  • Tammie

    – stort tillykke med graviditeten! 💙 jeg venter selv vores første baby, og er skoliose opereret tilbage i 2010. – jeg kan varmt anbefale varmtvands træning og graviditets massage! 🙏🏻 Det har helt sikkert hjulpen mig igennem graviditeten! ☺️ Nu tæller vi nærmeste timer til termin! Har termin den 11. Juli – så det er jo lige rundt om hjørnet! 👶🏼🤰🏼. Et kæmpe kram, og held og lykke igennem graviditeten til dig! ⭐️🤰🏼

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sanne Kjeldsteen

      Hej Tammie. Åh hvor godt – og også stort tillykke til dig. Og ikke mindst held og lykke med fødsel, det bliver jo så spændende 🙂 Rigtig god ide med varmtvandstræning og graviditetsmassage, det vil jeg helt sikkert notere mig og benytte mig af, når jeg kommer lidt længere hen. Stort kram tilbage til dig og masser af medvind i alt det der venter 🙂 Ps. Sig altid til, hvis du har lyst til at dele dine erfaringer her på bloggen – der er plads til alles historier 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • J.

    Dit indlæg kommer lige på det perfekte tidspunkt for mig 😊 jeg er selv gravid med termin slut oktober… jeg blev opereret i 2004, da jeg var 14 år – og jeg er også vildt spændt/nervøs for, hvordan min ryg håndterer graviditeten. Indtil videre har jeg heldigvis ikke haft problemer eller smerter. Hvor skal du føde? Og er der nogen, der har vurderet din ryg ift en fødsel? Det ville jeg nemlig lige tale med min jordemoder om næste gang, så alle er forberedte på det 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sanne Kjeldsteen

      Hejsa. Åh hvor godt at høre – og stort tillykke. Jeg skal føde i Aalborg. Jeg har endnu ikke været til mit første jordemoder-besøg endnu, så der er ikke nogen der har vurderet min ryg i forhold til graviditet. Jeg har dog ved sidste kontrol på sygehuset fået grønt lys til at skulle kunne fungere fuldstændig normalt 🙂 Men det bliver spændende at følge udviklingen. Deler du dit forløb nogle steder? Du er også MEGET velkommen til at få et gæsteindlæg her på bloggen i løbet af forløbet eller efter fødslen. Så vil jeg da også lige følge med hos dig. Mange hilsner fra Sanne

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Beslutningen om operation og forløbet efter