Gode Råd Inden Skoliose-Operation

#UGE12CHALLENGE

Denne uges udfordring, som gik ud på at prøve syv ’nye’ grøntsager, har budt på en del nye madoplevelser – nogle bedre end andre. Mine valg faldt på: rødbede, knoldselleri, grønkål, spidskål, rosenkål, blomkål og aubergine. Nedenfor kommer en kort beskrivelse af banditterne, og flere steder gemmer der sig et link på den opskrift, hvori de er brugt.

Rødbederne blev brugt som bagte rodfrugter og i en rødbedecreme – begge dele et hit. Husk at både det ene og det andet kan blive farvet af rødbederne 😉

Knoldselleri blev også brugt som bagte rodfrugter, hvilket fungerede fint, de får en dejlig smag efter en tur i ovnen. Derudover blev det brugt i en selleriburger, hvor skiver af knoldselleri fungerer som burgerbolle…. Knap så stort et hit. Smagen var egentlig rigtig fin, men jeg vil nu hellere have en rigtig burger.

Grønkål blev brugt som salat i burgeren og i en grønkålssalat med tranebær. Jeg synes faktisk, at frisk grønkål er et godt alternativ til almindelig salat. Det er som om det mætter noget mere.

Spidskålen blev brugt i en spidskålssalat med ristede mandler, sesam, æbler og en frisk dressing. Det var virkelig lækkert.

Blomkålshovedet blev revet til blomkålsris og blev spist sammen med en omgang Chicken Tikka Massala og en frisk yoghurtdressing – det kunne jeg godt blive forfalden til.

Rosenkålene blev kogt 5 min og derefter vendt på panden sammen med smør, parmesanost og saltflager. Det blev overraskende godt, men de skal spises inden, de begynder at blive kolde.

Auberginen blev brugt i en aubergine-dip (Baba Ganoush) til gulerodsstave. Den tog fusen på mig. Farven var meget uappetitlig, men smagen helt i top. Virkelig godt alternativ til fx hummus.

#UGE12CHALLENGE

Næste uges udfordring burde nærmest ikke blive kaldt en udfordring. Det handler blot om at forkæle dig selv. Det handler om at træffe valg, der gør dig glad. Du behøver ikke at dokumentere det, du behøver ikke at fortælle andre om det – du skal kun gøre det for dig. Jeg kan da godt indrømme, at der kommer lidt ekstra chokolade indenbords hos mig i næste uge 😉 Hvad skal du forkæle dig selv med? Hvis du først lige er sprunget på bloggen kan du læse om #uge10challenger her og #uge11challenge her.

P7280514

//Sanne

2

 • Ninna

  flot Sanne , at du vil dele din oplevelse med os alle .Jeg viste ikke hvad Skoliose var , så -tak .

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Skoliose, Sundhed og Solskin

   Hej Ninna.
   Dejligt du følger med, tak for det 🙂
   Skønt at du kan få noget ud af det.
   Hilsner Sanne

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gode Råd Inden Skoliose-Operation