Gæsteindlæg: Det første år efter operationen

Yoga som medicin

Jeg har undervist i yoga i mere end 10 år, og jeg er vild med den energi, jeg får retur efter en time i holdsalen. Ikke nok med at jeg selv og min egen ryg har virkelig godt af timens øvelser, så hjælper jeg også deltagerne med at komme ned i gear, og gøre noget godt for dem selv 

Kan man blive andet end glad, når man ser de her dejlige mennesker?

Kan man blive andet end glad, når man ser de her dejlige mennesker?

Mine søde yogadamer i Haraldslund (dér hvor jeg underviser i Aalborg) har sagt ja til at få taget et par fotos til dette blogindlæg – jeg lokkede selvfølgelig også med hjemmebagt kage 😉

Med yoga og glade deltagere har jeg ikke brug for medicin - 100 % smertefri

Med yoga og glade deltagere har jeg ikke brug for medicin – 100 % smertefri

Inden min stivgørende operation for skoliose var jeg sikker på, at jeg måtte vinke farvel til yogaundervisning. Det var faktisk noget af det sværeste at skulle acceptere inden sådan en omgang. Men heldigvis gik det lige efter bogen takket være nogen fantastisk dygtige læger og min egen ihærdige indsats både før og efter operationen. Det betød, at jeg allerede tre måneder efter operationen begyndte at undervise igen. Jeg startede med aquayoga i vand, da det er noget mere skånsomt  for ryggen og derefter på land. Det var fantastisk at komme tilbage. Jeg havde manglet det kick, jeg får efter sådan en time, hvor deltagerne er helt salige og afslappede, når de går ud af døren.

Vi starter og slutter altid med afspænding (savasana)

Vi starter og slutter altid med afspænding (savasana)

Jeg har ændret i mit progran efter operationen. Alt hvad der indebærer rotation af ryggen og bagudbøjninger er skåret væk. Jeg har valgt, at de øvelser jeg har med, skal jeg også selv kunne udføre. Det kunne have skræmt en del væk, da mange af de “slettede” øvelser er rigtig gode for mennesker med en ikke-stivgjort ryg. Men heldigvis har jeg ikke fået nogen klager eller utilfredse deltagere. De har taget så godt imod de nye ændringer og ikke mindst min nye ryg, hvilket jeg er dem dybt taknemmelig for.

"Diagonal ryg" er en af de første øvelser, jeg lavede efter operationen. Den er guld værd.

“Diagonal ryg” er en af de første øvelser, jeg lavede efter operationen. Den er guld værd.

Når man er stivgjort i det meste af ryggen giver det nogle naturlige begrænsninger. Det har for mig også betydet at bl.a. min smidighed var en helt anden efter operationen. Det kan være frustrerende, at man ikke kan det samme som før. Men jeg vælger at fokusere på alt det, jeg godt kan – og det er en hel del 🙂 Hvis du selv er rygopereret, så sørg for at lyt ekstra godt til din krop, og snak gerne med en læge eller fysioterapeut inden opstart.

På mine timer er der 100 % fokus på DIN krop og de signaler, den sender dig.

På mine timer er der 100 % fokus på DIN krop og de signaler, den sender dig.

Jeg er sikker på, at yoga har været med til at holde min ryg både stærk og smidig. Det har uden tvivl haft stor betydning for mit resultat efter operationen. Før operationen havde jeg to kurver på rygsøjlen på ca. 50 grader, nu er den (næsten) lige som en snor.

Min ryg før og efter operatioen :-) IRON LADY ;-)

Min ryg før og efter operatioen 🙂 IRON LADY 😉

Forløbet har været spændende, udfordrende og virkelig lærerigt. Din krop kan så meget mere, end du regner med. Så sørg for at passe godt på den. Sørg for at forkæl den med træning, der passer til dig. Sørg for at få slappet af og giv dig selv lov og plads til at koble fra. Hvis vi konstant går rundt og stresser, medfører det spændinger og smerter i ryggen og resten af kroppen. Vi SKAL passe på os selv, vi SKAL forkæle os selv og gøre gode ting for os selv ♥

Jeg vil slutte af med et kæmpestort tak til de skønne mennesker, der kommer på mine hold og til jer, der følger med på bloggen. I gør det hele meget mere værd ♥ Tak for jer.

Nedenfor følger flere billeder fra i mandags 🙂

// Solskin fra Sanne

Du kan læse alle skoliose-relaterede indlæg her.

IMG_0843

IMG_0840

IMG_0822

IMG_0815

IMG_0809

IMG_0780

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gæsteindlæg: Det første år efter operationen