Gæsteindlæg: Scheuermann, Operation og Fødsel

Happy Mapping

Jeg har haft en dejlig og inspirerende weekend, hvor nye ideer er opstået. Og jeg har haft et par samtaler, der har fået mig til at reflektere en hel del over, hvorfor vi mennesker komplicerer vores liv, som vi gør. Noget af det vil jeg dele med jer i dette indlæg.

Nogle dage støder man på mennesker eller episoder, der bekræfter, hvor godt man har det. Andre dage sker det modsatte. Heldigvis oplever jeg flest af førstnævnte. Men jeg har tit tænkt over, hvor mange mennesker jeg kender, der ikke gør sig umage med sit liv. Hvor mange der ikke tager sagen i egen hånd. Det er en skam.  Især fordi det ikke behøver at kræve særlig meget. Men én ting er sikkert: du skal selv gøre noget. Der er ikke andre, der kan eller skal forbedre din tilværelse. Det skal du selv. Og det kan du.

Jeg vil nu give et konkret råd, der forhåbentlig kan hjælpe dig med at tilvælge alle de gode sager i dit liv og fravælge de dårlige. Happy Mapping. Det er det, du skal nu.

  1. Du skal bruge et stykke hvidt papir
  2. Du skal bruge tuscher i forskellige farver
  3. Sæt noget godt musik på og find evt. en lækker snack frem
  4. Sørg for at være alene, så du har ro til øvelsen
  5. Tegn en cirkel på midten af papiret, hvori du skriver: “hvad gør mig glad?”
  6. Brug nu dine tuscher til at nedskrive alle de forskellige ting og personer, der gør dig glad. No limits. Bare fyr løs. Du kan måske finde inspiration her.
  7. Kig på dit papir, og skriv under hvert punkt, hvornår du sidst har gjort den ting, der står, eller brugt tid med det menneske, du har nævnt.
  8. Beslut dig nu for at gøre en forskel. Ring til en af de personer, som du gerne vil se noget mere. Meld dig til det kursus, du drømmer om. Bestil den rejse, du altid kun har tænkt på (eller start en opsparing i dag, så du kan booke den næste år). Søg det nye job. Meld dig ind i en ny forening. Aftal en hyggeaften med vennerne/veninderne. You name it. Tag dit liv seriøst og gør det til dét, du gerne vil have, det skal være.
  9. Sæt nu en påmindelse på din tlf. eller lav en note i din kalender om præcis 3 måneder. På det tidspunkt laver du øvelsen igen og tjekker, om du har forbedret noget. Eller om du har brug for at give dig selv en kærlig reminder igen.

Det er ret simpelt. Mere kræves der ikke, før du kan ændre nogle af de dårlige vaner i dit liv og skifte dem ud med nogle af de bedre 🙂

Ofte gør vi livet meget mere kompliceret, end det egentlig er. Vi sætter alverdens begrænsninger for os selv, i stedet for aktivt at kæmpe for at gøre det bedre og sjovere at være til. Jeg går ud fra, at vi alle er helt enige om, at tiden flyver afsted. Tiden går altid så ufattelig hurtigt. Især når man hygger sig og har det sjovt. Derfor er det altafgørende, at vi selv formår at stoppe op og reflektere over, hvad det egentlig er, vi drømmer om.

Når alt dette er sagt, er der naturligvis også perioder i ens liv, hvor det ikke er så nemt at starte på et nyt studie, rejse væk, eller gøre noget andet krævende. Men så må man starte i det små. Så må man tage udgangspunkt i netop det sted i livet, man er nu. Jeg tror på, at intet er umuligt. Men der er også noget, som virkelig kræver hårdt arbejde, hvis man skal opnå det. Overvej derfor også, hvad dine prioriteter er. Det er klart, at du ikke kan gøre det hele på én gang. Start med den første ting i dag, fortsæt med den næste ting om 3 måneder osv.

Og så lige en afsluttende bemærkning til jer, der læste mit tidligere indlæg omkring træning og nye mål: det virker! Bare det at jeg gjorde det konkret og lavede en ugeplan for mig selv og min træning, har gjort det meget nemmere og sjovere at komme afsted. Det er et lille eksempel på, at det ikke behøver at være så svært at gøre livet dejligere. For er der noget, der giver energi og overskud, så er det træning og det at gøre noget godt for sig selv.

God arbejdslyst til dig ♥ Du kan godt.

//Solskin fra Sanne

Wuuuhuuuuuu

Wuuuhuuuuuu

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gæsteindlæg: Scheuermann, Operation og Fødsel