Hjemvendt med nye idéer

5 Gode råd til en sund og glad ryg

Jeg har modtaget forskellige gode råd fra jer og selv suppleret lidt. Det er blevet til denne liste med 5 konkrete råd til en sundere og gladere ryg. Husk på, at det er individuelt, hvad der virker. Prøv dig frem og find den kombination, der passer til netop dig ♥

1 Træning

Der er ingen tvivl om, at jeg er stor fortaler for en god portion daglig træning for ryggen. Det holder ryggen i gang, og det holder ryggen stærk. To af de vigtigste kriterier for en sund og “glad” ryg. Med “glad” mener jeg en ryg, der er tilpas og uden store smerter. Træning kan være mange ting. Det kan være en gåtur, en cykeltur, en tur i fitnesscenteret, en omgang dans, rengøring af hytten, svømning, yoga og hvad ved jeg. Der er så mange forskellige muligheder. Men ingen af dem virker, hvis du ikke synes det er sjovt. Hvad foretrækker DU?

Rikke foreslår en pilates-ring: “Mit nyeste trænings trick er en “pilates ring”. Den bruger jeg til at træne benmusklerne med. Det gode er at jeg kan sidde på en stol og bruge den, jeg kan også ligge på ryggen og forsøge at klemme ringen flad med mine benmuskler. Jeg købte den i et supermarked til 20 kr…den er min nye bedste træningsven“.

Sabrina foreslår: “Styrke i kroppen, især i ryg og mave. At være meget i bevægelse og ikke sidde for længe ned af gangen.”

2 Kost 

Din kost er også en vigtig forudsætning for en sund krop. Men hold op, hvor er jeg ved at være træt af alle de forskellige kure og regler. Jeg vil gøre det kort: “spis med måde – og spis varieret”. Ingen forbud, ingen løftet pegepinger. Men en god portion sund fornuft og viljen til at ville din krop det bedste skal nok resultere i noget godt for både dig, dit energiniveau og din krop.

3 Søvn

8 timer hver dag. Hverken mere eller mindre. Det ville være optimalt, men også langt fra realistisk at overholde alle årets dage. Men prioritet din søvn, det er der, hvor du lader op til en ny dag og nye udfordringer. Der er ikke noget at sige til, at man ikke kan overskue en omgang træning, hvis man kun har sovet fire eller fem timer. Det dur’ ikke. Igen kan det siges kort: lyt til din krop. Du kan mærke, hvad den har brug for.

4 Højt humør

Den her kan jeg ekstra meget gode lide 🙂 Det skal altså være sjovt at være til. Ellers går luften af ballonen alt for hurtigt. Gør ting, du kan lide og som får det til at kilde i din mave. Brug tid på mennesker, du holder af og som gør dig i godt humør. Lyt til din mavefornemmelse. Sorter alt det dårlige væk. Det kan vi alle sammen blive bedre til. Lav en “sort” liste over de ting, der dræner dig for energi, men som du ikke kan slippe af med – eksempelvis tøjvask, opvask, indkøb osv. Lav så en “grøn” liste, hvor du finder nye sjove måder at gøre de “sorte” ting på. Fx vaske tøj med en veninde mens I hører god musik og drikker te og spiser kager, eller få en rutine med at sætte tøj over inden du skal træne, så er den færdig, når du er hjemme igen. Det må give dobbelt op på overskudskontoen – mindst 😉 Det kunne også være at prøve nye steder at handle ind, og finde nye sunde, lækre varer, som du skal have med hjem. Opvasken kan man sagtens hygge sig med. Jeg mener det. Hvis man er to, kan man få vendt verdenssituationen imens. Hvis man er alene, kan man høre dejlig musik og lige tømme hovedet for trælse tanker – ud i afløbet med dem.

5 Varieret hverdag

Bum bum… Hvad betyder det? For mig betyder det at have dage, der skiller sig ud fra mængden. Farverige dage. Dage hvor du gør lige hvad du har lyst til. Dage du ser frem tid og glæder dig til. Det er ikke altid, at man kan få det til at passe. Men prøv at få bare én dag i ugen til at skille sig ud fra de andre. Så når du om et par måneder kigger tilbage på den her uge, så er der rent faktisk en fed oplevelse, som du kan huske.

Hvordan man definerer det, er jo helt op til én selv. Det kan sagtens være en lille ting, der får din dag til at skille sig ud fra de andre. Du kan måske finde inspiration på denne liste.

skoliose

God energi til jer alle 🙂

Umiddelbart har punkt 4 og 5 ikke så meget med en sund ryg at gøre. Men det vil jeg nu mene, at de alligevel har. Jo højere humør, jo færre smerter. Det tror jeg på. Selvfølgelig kan du ikke planlægge eller smile dig ud af smerter. Slet ikke nervesmerter (av!). MEN du kan flytte dit fokus hen på noget bedre og mere positivt. Det vil uden tvivl hjælpe din fysiske tilstand, hvis din psykiske tilstand er i balance og fyldt med gode ting.

Jeg håber, du kan bruge de fem råd til noget. Du er altid velkommen til at supplere med flere råd. Så laver vi en ny liste eller supplerer denne med nye.

Tak for dine inputs og fordi du følger med – det er skønt ♥

//Solskin fra Sanne

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemvendt med nye idéer